Eligazító

Dátum csütörtök, január 02, 2014 Gor által


A Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont Vízgazdasági Csoportja elsősorban a hazai, illetve a környező régióra vonatkozó vízhasználatok és vízkár-elhárítási tevékenységek gazdasági és környezeti szempontú elemzésével foglalkozik.

Szemléletünk lényege az általában külön-külön vizsgált ágazatok - vízgyűjtőkre és vízkészletekre gyakorolt parciális hatásainak - egységes összefüggésrendszerben való értelmezése és közgazdasági elemzése.A vízhez kapcsolódó gazdasági  kérdések megközelítésének fókusza a természetes vízkörforgás, témája az ezt befolyásoló társadalmi-gazdasági tevékenységek vizsgálata.

A víz természetes körforgása mentén nyíló értékteremtési lehetőségek módosítják a hasznosított természeti erőforrás készletet, nem csak saját maguk, hanem más hasznosítási tevékenységek számra is. Az erőforrások hatékony allokációja ebben a sokszorosan összekapcsolt hatásrendszerben nem magától értetődő. De ez ad jelentőséget a közgazdasági tudás megfelelő alkalmazásának.

A honlapon ezeket a munkáinkat tesszük elérhetővé, témánként csoportosítva. Szívesen válaszolunk a munkáink kapcsán felmerülő kérdésekre.