Korábbi munkák

Dátum csütörtök, január 02, 2014 Gor által

A REKK Vízgazdasági Csoportja 2007 végén alakult, de nem előzmények nélkül.

Alább találhatóak a korábbi, a víz kérdésköréhez kapcsolódó munkáink, amelyeket mi készítettünk, vagy jelentős szerepünk volt az elkészítésében:

Részt vettünk a Tisza árvíz-kockázat kezelésének stratégiai alternatíváit összehasonlító kutatás közgazdasági munkálataiban. NKFP-3/A 0039/2002 
A kutatási program egészének rövid összefoglalása itt érhető el
Az általunk készített közgazdasági elemzés itt olvasható. 

A pán-európai közlekedési hálózatfejlesztés (TEN-T) folyami szegmensében vizsgáltuk a Duna hajózóút kapcsán a fejlesztés várható társadalmi gazdasági hatásait. Az elemzést a WWF Danube Carpathian Programme számára készítettük.
A teljes anyag innen tölthető le, az összefoglaló pedig itt érhető el.

Környezetgazdasági modellszámításokat készítettünk a Bodrogköz tájrehabilitációs programja, a Bokartisz számára a MAKK (Magyar Környezet-gazdasági Központ) színeiben.

Az OSI számára áttekintést készítettünk a hulladékgazdálkodás területén működő PPP-k (public-private partnerships), azaz a közösségi és piaci szereplők együttműködésével megvalósuló fejlesztések tapasztalatairól (2001).  

A MAKK a Dunai Kormánybiztos Hivatala számára készítette el a bősivízlépcsőrendszer energiatermelési alternatíváinak költség-haszon elemzését. Készült 1999-ben.